Curatenia de sarbatori, pe langa mancarea de sarbatori, aprovizionarea de sarbatori, cadourile de sarbatori, este un motiv in plus sa va aglomerati si mai mult programul. Ca sa nu va incurcati cu aceasta sarcina, am spune s-o lasati pe seama noastra. Daca totusi vreti sa va ocupati de curatenie chiar dvs. aceste sfaturi v-ar putea fi de folos:

  1. Incepeti din ultima camera si luati intr-un recipient tot ce aveti nevoie pentru curatenie – solutia de geamuri, prosoapele de hartie, carpa de praf, aspirator. Nu uitati ca operatiunile de curatenie incep de sus in jos.
  2. Aspirati covoarele cu migala deoarece aspiratoarele neprofesionale nu reusesc sa colecteze decat 50-60% din mizerie, iar daca va grabiti, nu veti avea rezultate care sa va multumeasca. Nu uitati sa stergeti praful de sub covoare – este locul care se uita intotdeauna. Folositi aspiratorul si pentru praful de pe pereti, chiar si de pe tavan. Daca ati sterge cu o carpa alba peretii, v-ar mira sa vedeti cat praf s-a adunat! Aspirati toate panzele de paianjen care s-au format pe pereti.
  3. Schimbati asternuturile, iar salteaua curatati-o cu aspiratorul. Nu puneti niciodata asternuturile direct pe saltea, ci protejati-o cu o husa. Acarienii sunt organisme microscopice care se hranesc cu piele moarta, mucegai si bacterii. Aspiratoarele profesionale va pot ajuta in lupta impotriva acarienilor care se dezvolta in saltele pentru ca au o putere de aspirare de pana la 35 de centimetri.
  4. Schimbati buretii de la baie si de la bucatarie.
  5. Stergeti praful de pe mobilier, dar si in locurile in care nu se vede – in spatele caloriferelor, pe muchiile usilor, de pe plinte, ramele tablourilor, ale jaluzelelor, de pe ceasurile de perete. Stergeti cu miscari circulare.
  6. Puneti in dormitor vase din ceramica cu apa pentru a asigura umiditatea normala a camerei.
  7. Sa nu va lipseasca detartrantul cand faceti curatenie in bucatarie si baie. Lasati-l sa actioneze 10 minute pe gratarul de la aragaz, gratarul din cuptor, hota, robinete, si in toate locurile unde s-a strans grasime.
  8. Curatati cada, faianta si sapunul intarit cu un amestec de otet si apa puse intr-un pulverizator.

Faceti loc bradului de Craciun, decorati casa si bradul si puneti un CD cu colinde.

Sarbatorile sunt pe drum!